Mindfulness

Mindfulnesstrainingen en meer...

Mindfulnesstraining (volgens MBCT/ MBSR*)
“Mindfulness houdt in dat je aandacht geeft op een speciale manier: doelbewust, op het moment zelf en niet oordelend aan dingen zoals ze zijn.”  Williams, Teasdale, Segal en Kabat-Zinn (2007)

De mindfulnesstraining is een praktische en ervaringsgerichte training.
We gaan veel doen. Je krijgt concrete en duidelijke handvatten hoe je op een constructieve manier kan omgaan met gedachten (piekeren, negatieve overtuigingen, oordelen) en emoties. Tijdens de bijeenkomsten, maar ook in je dagelijks leven ga je daarmee aan de slag.
Daarnaast brengt de training je een hoop inzichten. Zo word je je bewust van wat je vaak automatisch doet en denkt. Herhaling van patronen die jou niet verder helpen worden duidelijk.

Harder werken als je al op je tenen loopt? Alle tijd van de wereld en toch niet vooruit te branden?
Stop eens even en wees je bewust van wat je nu denkt en voelt? Mag dit er zijn, zodat je het kan observeren en onderzoeken… gewoon zonder oordelen? Wat gebeurt er hier en nu? Welke gedachten komen er voorbij, wat voor gevoel is er? Kun je opmerken wat er in je lijf plaats vindt?
Hoe zou het zijn als je je vriendelijk aandacht richt op al deze verschillende manifestaties in jezelf en deze vanuit een ruimer perspectief leert waar te nemen. Zodat je ze kan zien zoals ze werkelijk zijn en je de vrijheid hebt om te kiezen waar je wel en niet aandacht aan wil geven.

Dan kan je zijn wie je bent,
Doen waar je goed in bent,
Doen wat bij je past!
Dat wat jij belangrijk vindt in het leven gaat prioriteit krijgen.

*MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction en is ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. MBSR heeft als kern het leren ontspannen aanwezig zijn met (en ondanks) stress en pijn.
*MBCT staat voor Mindfulness Based Cognitive Therapy. Mark Williams, Jon Teasdale en Zindel Segal zijn de ontwikkelaars hiervan. Zij hebben MBSR als uitgangspunt genomen en daar aanvullende elementen uit de cognitieve en gedragstherapie aan toegevoegd. MBCT omvat een stuk psycho-educatie en geeft je een kader en handvatten om beter met gedachten om te gaan.
 

Startdata mindfulnesstraining groep 2018
Mei
Donderdag 10 mei van 19.30 tot 22.00 uur
vrijdag 11 mei van 9.30 tot 12.00 uur
September
donderdag 13 september van 19.30 tot 22.00uur
vrijdag 14 september van 9.30 tot 12.00 uur

Praktische informatie
De mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt gegeven door een ervaren en gecertificeerde trainer Sylvia Buschgens.
Locatie: Schiekade 830 in Rotterdam
Kosten: 350,- incl. btw, boek en werkmap
Ik werk met kleine groepen (4 a 8 deelnemers).

De trainingen gaan van start bij een minimaal aantal van 4 deelnemers.
Neem even contact op voor vragen of om je aan te melden!

Mindfulnesstraining individueel
Je kunt de mindfulnesstraining ook individueel volgen. Volledige aandacht voor jouw persoonlijke verhaal en vragen. Je kunt op elk gewenst moment starten met de training. Neem even contact op voor meer informatie.
Kosten: 595,- euro voor 8 individuele sessies

Compassie-training (8 bijeenkomsten)
In deze training zetten we vriendelijkheid en compassie voor jezelf (en daardoor ook voor anderen) centraal. Uit onderzoek is gebleken dat niet een groot gevoel van zelfvertrouwen bijdraagt aan hoe je op ontspannen en succesvolle wijze je leven leeft, maar zelf-compassie!  Zelf-compassie houdt in: jezelf steunen door dik en dun, van jezelf houden no matter what, relativeren, kunnen (glim )lachen naar je zelf, fouten mogen maken, kwetsbaar (menselijk) zijn omdat we dat allemaal zijn etc..
Dr. Kristin Neff onderzoeker en auteur van “zelfcompassie” 2011 stelt: “We give ourself compassion not to feel better, but because we feel pain”
Kosten 350,- incl btw, boek en werkmap
De compassie-training gaat in september van start. Geïnteresseerd? Neem even contact op met sylvia@sp3.nl
Ontspannings-relaxatietraining (4 weken)
Ben je erg gespannen? Heb je teveel stress in je lijf? Schrijf je dan in voor de relaxatietraining. Leer verschillende technieken en methoden om je zelf te ontspannen. Goed voor lichaam en geest!
Kosten  110,- euro incl. btw en werkmap
 

SP3 is een praktijk voor praktische psychologie. De werkwijze is oplossingsgericht en doeltreffend, de psychologen zijn nuchter: we houden het praktisch en concreet. Dat past goed bij de mentaliteit van de stad Rotterdam: handen uit de mouwen, aanpakken!